Actueel

AOC Oost

Na groep 8 kun je kiezen voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, het VMBO. Heb je een beetje groene vingers, ben je graag buiten, ben je handig met machines of hou je van dieren? Leer je graag in een groene omgeving? In moderne lokalen met dieren, planten of machines om je heen? Dan zit je goed op AOC Oost.

VMBO
VMBO-groen, zoals we onze opleidingen kortweg noemen, biedt jou een perfecte voorbereiding op het MBO. Door het brede aanbod aan vakken kun je ook naar alle overige sectoren van het mbo doorstromen. Naast groen, zijn dat techniek, zorg&welzijn en economie.

Met VMBO-groen kun je in de toekomst dus alle kanten op. We zeggen niet voor niks ‘morgen is groen’!

AOC Oost heeft VMBO-groen scholen in AlmeloBorculoDoetinchemEnschede en Twello.

Het Groene Lyceum
Je kunt in plaats van het VMBO bij AOC Oost ook kiezen voor Het Groene Lyceum. Dat is een onderwijsvorm voor leerlingen met een cito-score van 537 of hoger. Wil je niet hele dagen in de klas theorielessen volgen, wil je ook veel buitenschoolse praktijklessen? Dan is Het Groene Lyceum wat voor jou. Je werkt competentiegericht in een elektronische leeromgeving. We bieden je de nieuwste technieken op onderwijsgebied. Na zes jaar Groene Lyceum kun je in het HBO instromen. Met een goede overstap en de juiste instelling ben je in de meeste gevallen nog maar drie of vier jaar met je hoger beroepsopleiding bezig. De inhoud en kwaliteit van je opgebouwde portfolio zijn daarbij van belang.
AOC Oost heeft Het Groene Lyceum scholen in Almelo en Doetinchem.

Groeipunt
U wilt uw bedrijfsdoelstellingen realiseren: de continuïteit waarborgen, uw resultaten verhogen. Kortom tot groei komen. Daarvoor heeft u medewerkers nodig die efficiënt werken, kwaliteit leveren en flexibel zijn. Gemotiveerde medewerkers met de juiste werkhouding en instelling. Groei van uw mensen is noodzakelijk voor de groei van uw bedrijf. Groeipunt helpt u daarbij. We adviseren, geven cursussen en verzorgen bedrijfs-opleidingen op maat voor elke groene beroepsgroep. Werkplekleren en 'coaching on the job' zijn onze specialiteit.

Waar staat uw bedrijf over vijf jaar? En kunt u uw doelen verwezenlijken met uw huidige personeelsbestand? Hoe gaat u om met ontgroening en vergrijzing? En hoe komt u tot breed inzetbare mensen die de snelle technologische ontwikkelingen kunnen bijbenen? Al dat soort vragen zijn óns werk.

U wilt groeien. Beter worden als bedrijf. Groeien in de toekomst; een duurzame toekomst, vol persoonlijke ontwikkeling en rendement. Voor u zelf én uw medewerkers. Dat kan met Groeipunt. Ook de coaches en docenten van Groeipunt leren voortdurend bij over nieuwe ontwikkelingen. Zo komen we samen tot optimale Groei.

Wij zijn in de regio de belangrijkste opleidingspartner voor organisaties en bedrijven in het groene domein. Groeipunt streeft naar duurzame mens- en bedrijfsontwikkeling door het ontwikkelen en benutten van talenten van medewerkers en levert een belangrijk aandeel bij het realiseren van organisatie- en bedrijfsdoelstellingen. Onze klanten waarderen ons vanwege onze authenticiteit en betrouwbaarheid.